fbpx

Neurosonic-hoito kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena

Keholliseen stressiin on puututtava kehollisin keinoin

Jokaisen ihmisen elämässä on stressiä. Liiallisena se alkaa vaikuttamaan kehossa erilaisin oirein.  Jotta kehollisesta stressitilasta pääsisi eroon, elimistössä olevaan epätasapainoon on vaikutettava fysiologisesti. Ajattelun avulla vaikuttaminen on paljon hitaampi prosessi, mikä johtuu aivojemme rakenteista, ensisijaisesti limbisen järjestelmän ja aivokuoren sekä aivojen etulohkojen välisistä yhteyksistä. Kun keho saadaan rauhoittumaan ulkoisen stimulaation avulla, ajattelun muutos stressitekijöiden suhteen on huomattavasti helpompaa.

Neurosonic-hoito ratkaisuna?

Neurosonic vaikuttaa kehon kautta rauhoittavasti autonomiseen hermostoon ja sitä kautta myös mieleen. Stressihormonien tuotanto vähenee, jolloin uneen liittyvät mekanismit palautuvat. Ihminen rauhoittuu ja nukahtaminen helpottuu. Yölliset heräämiset vähenevät ja unesta tulee laadukkaampaa sekä palauttavampaa. Lihakset palautuvat rasituksesta nopeammin. Epämääräiset kivut helpottuvat ja ahdistus vähenee.  Aivosumu väistyy sekä työteho paranee.

Värähtelyllä on useita vaikutuksia stressin lievityksessä

Värähtelyn vaikutus on helposti mitattavissa ja se näkyy mm. sykkeen alenemisena, sykevariaation kasvamisena, lihasten rentoutumisena, päänsärkyjen häviämisenä ja suoliston toiminnan normalisoitumisena.

Hoito ”tyhjentää pään”, rentouttaa tehokkaasti samalla kun vireystila paranee. Ahdistuneisuus, levottomuus ja jännitys lievittyvät, jolloin psyykkinen toiminta tehostuu. Tilaa jää erilaisille kokemuksille sekä luovuudelle.

Neurosonic on koettu hyödylliseksi esimerkiksi työpisteissä. Stressaavat tekijät eivät välttämättä muutu, mutta hoidon ansiosta niiden käsittelyyn saa lisää ”kuminauhaa”, eivätkä ne rasita enää samalla tavalla arjessa.

Miten stressi vaikuttaa kehossamme?

Negatiivisessa ja pitkään kestäneessä stressitilassa ihmisen elimistö ei toimi normaalilla tavalla. Stressi on aina uhka, jolloin keho asettuu ”taistele tai pakene” -tilaan. Fysiologisesti tämä tarkoittaa aivojen ja lisämunuaisen kuoren välisen HPA-akselin yliaktivoitumista. Keho tuottaa jatkuvasti liikaa kortisolia, joka on selviytymiseen liittyvä välittäjäaine. Myös adrenaliinitasot ovat liian korkealla.

Kehollinen stressi voi aiheuttaa epämääräisiä ja selittämättömiä psykofyysisiä kipuja, vatsaoireita, unettomuutta ja ahdistusta. Pitkäkestoinen stressi voi johtaa masennukseen välittäjäainemuutosten, psyykkisen paineen ja heikentyneen unen laadun myötä. Useimmiten koemme stressin psyykkisenä ilmiönä, emmekä välttämättä ajattele, että stressi on suurimmalta osin elimistössämme vaikuttava fysiologinen epätasapaino. Kehon tärkein tehtävä on elämän ylläpitäminen ja kaikki sitä uhkaava toiminta aiheuttaa meissä stressireaktioita yksilöllisellä tavalla.

Mihin kaikkeen Neurosonicista on haettu apua?

Jännittäminen ja ahdistuneisuus

Fibromyalgia

Erilaiset kivut (krooniset ja akuutit) migreeni, hermokivut, neuropaattiset kivut, niska- hartia ja päänsäryt

Korkea verenpaine

Puutuminen ja erilaiset neurologiset oireet

Osteoporoosin hoito

Palautumisen nopeuttaminen fyysisen rasituksen jälkeen

Stressiperäiset oireet

Erilaiset unihäiriöt

Turvotukset

Aineenvaihdunnan häiriöt, ummetus

Verenkierron ongelmat

Koliikki

Mielen erilaiset haasteet, masennus, pakko-oireet yms.

Nepsy oireet

EDS hoito ja kuntoutus

Long covidin hoitoon

Stressiperäiset säryt lievittyvät

Kipu voi olla seurausta pitkittyneen stressin ja univajeen tuottamasta lihasjännityksestä sekä muutoksista keskushermoston toiminnassa, kudosten verenkierrossa ja nestekierrossa. Stressiperäisille kivuille on tyypillistä, että niille ei välttämättä löydy selittävää fysiologista vikaa tutkimuksista huolimatta.

Runsaan asiakaspalautteen perusteella teknologiallamme näyttäisi olevan nopea vaikutus erilaisissa kiputiloissa. Värähtely rentouttaa lihaksia, jolloin verenkierto sekä happeutuminen paranee ja samalla lihaskipu sekä stressistä johtuvat selittämättömät kivut lievittyvät.

Syvän unen jaksot ja REM-uni lisääntyvät

Neurosonic lisää palautteen mukaan suurimmalla osalla syvän unen jaksoja sekä REM-unta. Useat alkavat nähdä enemmän unia. Noin 80% Neurosonicia käyttävistä hyötyy merkittävästi jo 1–5 kerralla ja saa apua unihäiriöihin

Asiakaspalautteen mukaan näyttäisi siltä, että värähtely vaikuttaa myös kehon sisäisen vuorokausikellon toimintaan, jolloin unen palauttavat jaksot siirtyvät enemmän alkuyöhön, jossa niiden kuuluu luonnollisesti ollakin.

Stressi häiritsee välittäjäaineiden toimintaa

Pitkäkestoinen stressi tuottaa elimistöön liikaa kortisolia, adrenaliinia ja muita vireystilaa aktivoivia välittäjäaineita. Tällöin nukahtaminen vaikeutuu tai estyy.

Palautuminen on sekä fyysistä että henkistä

Värähtely nopeuttaa tutkitusti palautumista. Sykevariaatio kasvaa, joka on selkeä merkki kehollisen palautumisen edistymisestä.

Henkinen tai fyysinen ylivireys, ylikunto ja palautumisen ongelmat tuntuvat kehossa väsymyksenä, kipuina, fyysisenä ja henkisenä rasituksena, ahdistuneisuutena, lihasjännityksinä, levottomuutena ja mahdollisesti ajatusten virtana, jota on vaikea katkaista.

Ylivireys ja palautumisen ongelmat ovat aina merkki kehollisesta stressitilasta ja autonomisen hermoston häiriöstä ja yleisesti siihen liittyy jonkinasteinen nukahtamisen ja unessa pysymisen häiriö.

Liiallinen fyysinen harjoittelu ja suhteessa vähäinen lepo tai pelkästään henkisesti raskas työ voivat aiheuttaa hermostollisen yliaktiivisuuden. Tämä kierre tulisi katkaista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä pitkittyessään nämä oireet vaativat myös pidemmän toipumisajan.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia lahjaksi

Neurosonic-hoito on upea lahjaidea. Se sopii kaikille ja voin luvata, että kaikki pitävät siitä. Miellyttävä matalataajuinen värähtely saa mielen rauhoittumaan ja tekee keholle hyvää. Kukapa ei haluaisi pientä irtiottoa arjesta!

Lahjaideoita:

Postpartumaikaan vauvan syntymän jälkeen

Polttareille hemmotteluksi

Äitienpäivälahjaksi

Joululahjaksi

Onko sinulla kysyttävää?

Ota yhteyttä rohkeasti sähköpostitse annushemeikka@gmail.com

Tulen mielelläni työpaikan hyvinvointipäivään toiminnallisen keho-mieliyhteyttä lisäävän kokonaisuuden kanssa, jossa Neurosonicin käyttömahdollisuus samalla.

Pienille ryhmille (2-6 hlöä) on mahdollista toteuttaa yksilöllinen hermoston tasapainottamiseen liittyvä ryhmävalmennus myös Toivon säde -hoitohuoneessa. Voit varata sen yhdessä työtiimillesi, ystäväporukalle tai perheelle. Kysy tarjous!

Tiedustele myös Neurosonic -patjan viikkovuokrausta. Hinnat vuokraukselle:

150€/ 1vko

249€/ 2 vko

350€/ kk

Yrityksille 250€/ 1vko (sis. kuljetuksen, ohjeustuksen ja tarvittaessa ohjauslaitteen)

Olen myös sertifioitu Neurosonic jälleenmyyjä / edustaja eli jos harkitset Neurosonic patjan hankintaa itselle, voin auttaa sinua. Ollaan yhteydessä!

Neurosonic -hoitojen hinnasto:

 

Yksittäisten hoitojen hinta muodostuu hoitojen keston perusteella. Ensimmäinen hoito on aina 35€.

Hoitojen pituudet vaihtelevat 10-41min, joihinkin vaivoihin tulee ottaa kaksi hoitoa peräkkäin, jolloin hoidon kesto voi vaihdella 30min-90min.

Neurosonic -sarjahoidot:

Sarjahoito 5x 150€
Sarjahoito 10x 199€

Autan sinua oikean hoitokokonaisuuden rakentamisessa tulosten takaamiseksi.

Hyviä tuloksia on saatu jopa viidellä hoitokerralla. Ostaessasi sarjahoidon, saat tarvittaessa tunnin yhdistelmähoidon kerralla.

Se ei kuitenkaan sovi kaikkiin kehon epätasapainotiloihin, vaan toisissa tapauksissa lyhyet hoidot ovat parempia, niistäkin saa yhdistelmähoidoilla erittäin tehokkaita.

Toisinaan tarvitaan 10-20 hoitokertaa, silloin sarjakortin ostaessasi maksat yksittäisestä hoidosta huomattavasti vähemmän.

Voimme auttaa kehoamme epätasapainosta tasapainoon. Usein käy niin, että hetkellisesti vointi näyttäisi menevän huonompaan suuntaan, ennen kuin tasapainotila löytyy. 

Neurosonic-hoito nostaa pintaan sellaista kehon kuormaa, jonka on tarkoituskin nousta, että keho voi löytää tasapainon. Sinulle jää hoitosuhteen ajaksi mahdollisuus viestiä kehon tuntemuksista ja ajatuksista, mitä hoitojen aikana mieleesi ja kehoosi nouseekaan. 

 

Olen sinua varten.

Annu Shemeikka