Parisuhteen keväthuolto

admin /

Parisuhteen keväthuolto

Vuosikatsastus parisuhteelle lisää käyttöikää ja hyvinhuollettuna myös parantaa käyttömukavuutta. Aika ajoin on hyvä pysähtyä parisuhteen äärelle ja huomata mitkä asiat toimivat ja mitkä osa-alueet vaativat kunnostusta. Keväthuolto eli katsastus kannattaakin tehdä kaksivaiheisesti: ensin selvittää vikalista ja sen jälkeen keskittyä korjaamaan ruosteiset osat ja tarvittaessa vaihtaa ne uusiin.

Parisuhteen pikainen tsekkauslista: Toimiiko yhteys eri tasoilla? Löytyykö teillä yhteinen suunta eli yhteisiä unelmia tulevaisuudelle? Pystyttekö kommunikoimaan tarpeista, toiveista, havainnoista toista syyttämättä?

Lyhyt harjoitus, joka lisää yhteyttä välillänne, on katsekontakti. Ota hetki aikaa ja valitse rauhallinen tila, jossa voit katsoa kumppaniasi silmiin kahden minuutin ajan. Voit rauhassa katsella toista silmiin ja samalla huomioida tunteita ja ajatuksia, joita silmiin katsominen herättää. Sen jälkeen voit kertoa kumppanillesi, mitä näet hänen katseessaan, mitä tunnet ja koet häntä kohtaan katsoessani syvälle silmiin.

Yhteyden lisäämisen kuusi koota ovat: katse, kosketus, keskittyminen, kuunteleminen, keskusteleminen ja kikatus. Näillä pienillä asioilla saa jo yhteyttä toiseen syvennettyä. Kokeile seuraavalla kerralla, kun huomaat tilanteen, että kumppanisi lähestyy sinua jonkun asian kanssa, että laitat kaikki häiriötekijät pois, katsot silmiin, kuuntelet ja keskityt siihen hetkeen. Voit huomata miten pienillä teoilla on ratkaiseva merkitys toisen kohtaamisessa.

Yhteiset unelmat ovat tärkeitä saman suunnan löytymisen vuoksi. Ellei yhteisiä unelmia ole, tiet vievät väistämättä ajan kanssa erilleen. Siksi kannattaa pitää huoli siitä, että henkilökohtaisten unelmien lisäksi teillä on yhteisiä unelmia.

Keskustelu toisen kanssa helposti paljastaa suhteen tilan ulkopuolisellekin. Mikäli se on jatkuvasti toista syyttelevää tai alentavaa, on suhteessa jotain mikä hiertää. Toista kunnioittavaa keskustelua kannattaa opetella ja se ei poista sitä, että ollaan asioista eri mieltä. Rakentava vuorovaikutus sopii myös ikävien asioiden puheeksiottoon.

Keväthuollon jälkeen voitte nauttia jälleen hyvin kulkevasta suhteesta!

Kategoriat: Parisuhde